Чи варто купувати амоксиклав?
-
- Ветеран
- Статус: Не в сети
Чи варто купувати амоксиклав?
Підкажіть, будь ласка, хто-небудь, чи можливо використовувати амоксиклав для лікування бронхіту у дітей? Який оптимальний дозування і як правильно його застосовувати, щоб уникнути побічних ефектів? Я прочитав кілька статей, але там дуже різні рекомендації, тому я розгубився. Можливо, у когось є особистий досвід або поради від лікаря?
Re: Чи варто купувати амоксиклав?
Амоксиклав часто використовується для лікування інфекцій дихальних шляхів у дітей, включаючи бронхіт. Важливо дотримуватися дозування, яке призначить лікар. Зазвичай дозу розраховують залежно від ваги дитини. Наприклад, для дітей до 12 років рекомендовано 40 мг/кг/день, розділених на 3 прийоми.
-
- Ветеран
- Статус: Не в сети
А чи можливо застосовувати амоксиклав, якщо у дитини алергія на пеніцилін? Я чув, що це може бути небезпечно. Чи є якісь альтернативи для таких випадків? І чи є якісь специфічні побічні ефекти, на які варто звернути особливу увагу під час лікування цим препаратом?
Якщо у дитини алергія на пеніцилін, то амоксиклав не можна використовувати, оскільки він містить амоксицилін, який є похідним пеніциліну. У таких випадках лікар може призначити інші антибіотики, наприклад, макроліди або цефалоспорини, замість амоксислава https://zdravica.ua/drugs/amoksiklav залежно від специфіки інфекції та чутливості збудника. Щодо побічних ефектів, найчастіше спостерігаються такі реакції, як діарея, висипка, нудота. Завжди краще консультуватися з лікарем перед початком лікування.
Якщо потрібна додаткова інформація або консультація, можу порекомендувати сайт Здравиця. Там можна знайти детальний опис препарату, рекомендації по дозуванню та можливі побічні ефекти.
Якщо потрібна додаткова інформація або консультація, можу порекомендувати сайт Здравиця. Там можна знайти детальний опис препарату, рекомендації по дозуванню та можливі побічні ефекти.
-