Рентгенография и рентгеноскопия!
-
- Ветеран
- Статус: Не в сети
Рентгенография и рентгеноскопия!
Доброго дня! Мені призначили рентгенографію та рентгеноскопію для перевірки стану легенів. Хто вже проходив ці дослідження, розкажіть, як вони відрізняються і наскільки точно можна виявити проблеми за допомогою рентгену? Чи є побічні ефекти від частого рентгену? Дякую за поради, де можна почитати про ці процедури.
- МистерБорщ
- Ветеран
Re: Рентгенография и рентгеноскопия!
Доброго дня! Робив рентгенографію кілька разів через підозри на пневмонію. Це швидкий і безболісний метод, який дає чітке зображення легенів. Рентгеноскопія дещо інша, вона дозволяє спостерігати за процесами в легенях у реальному часі. Побічних ефектів від одноразового рентгену немає, а от часті обстеження можуть потребувати додаткових консультацій з лікарем.
-
- Ветеран
Я теж робив рентген через підозру на бронхіт. Рентгенографія показує знімок, а рентгеноскопія дозволяє бачити легені в динаміці. Лікар пояснив, що ці методи дуже точні для діагностики пневмонії, бронхітів та інших захворювань. Щодо облучення — при сучасних апаратах воно мінімальне, але часті процедури дійсно можуть нести певні ризики.
- МистерБорщ
- Ветеран
Робив у Добробуті https://dobrobut.com/services/c-rentgen ... genoskopia рентгенографію кілька тижнів тому, і мушу сказати, що це одна з найбільш організованих клінік, в яких мені доводилося бувати. Процедура зайняла мінімум часу, все було дуже чітко — прийшов, заповнив мінімум паперів, і вже за кілька хвилин зайшов до кабінету.Я теж робив рентген через підозру на бронхіт. Рентгенографія показує знімок, а рентгеноскопія дозволяє бачити легені в динаміці. Лікар пояснив, що ці методи дуже точні для діагностики пневмонії, бронхітів та інших захворювань. Щодо облучення — при сучасних апаратах воно мінімальне, але часті процедури дійсно можуть нести певні ризики.
Лікарі дуже професійні, одразу пояснили, що будуть робити, як себе поводити, щоб знімок вийшов якісним. Результат мені надіслали навіть швидше, ніж обіцяли — дуже комфортно, коли не треба чекати днями. Ще круто, що на їхньому сайті все можна прочитати заздалегідь: і про те, що таке рентгенографія, і що таке рентгеноскопія, чим вони відрізняються, коли яке дослідження потрібне.
Мені, як людині, яка завжди хвилюється перед медичними процедурами, це було дуже корисно. Загалом, всім раджу, бо тут реально класний сервіс і зручно продумана організація.